fredag den 18. maj 2012

Prometheus has landed - En historie om hybris?

For 33 år siden lavede, den nu 74 årige ridder Ridley Scott, den geniale film "Alien". Der blev derefter lavet tre efterfølgere af tre forskellige mester instruktører, hvoraf den første var på højde med den originale og de to sidste, skulle være (har ikke set dem endnu) mere eller mindre uheldige.Men her 33 år efter, tager Sir Ridley Scott nu over, da han selv mener at der er rigtig mange spørgsmål, der aldrig blev besvaret i de tre sequels, som den første ellers lagde op til. Dette vil han gøre til sommer  (den 31 maj) hvor hans nu film "Prometheus" for dansk biografpremiere. Det er især spørgsmålene omkring den såkaldte Space Jockey, der ifølge Ridley Scott er interessante - Hvem var denne Space Jockey? Hvor kom den fra? Hvor skulle den hen med sin last? Hvad skete der med den på planet LV 426? Og hvorfor befandt den sig overhovedet der?

Den såkaldte Space Jockey, der tilsyneladende blev Xenomorphens først offer

"Prometheus" bliver en såkaldt prequel til "Alien" og kommer til at foregå 37 år før Ripley og resten af besætningen på fragtskibet Nostromo bliver vækket fra deres hyper-søvn, da deres faretøj opfanger et SOS signal fra den fjerne planet LV-426 - Det er på denne planet, at Ripley for første gang stifter bekendtskab med Space Jockeys, facehuggers, chestbursters og de skræmmende Xenomorphs der bliver ved med at gøre livet surt for Ripley og alle hendes venner..

Ridley Scott har giver udtryk for at vi igen i Prometheus vil komme til at se de uhyggelige aliens, men at det kun vil være i de sidste otte minutter af filmen, der vil føre de to film sammen.

Noomi Rapace i rollen som Elizabeth Shaw

"Prometheus" tager udgangspunkt i at den religiøse arkæolog Elizabeth Shaw, gerne vil udforske spørgsmålene "hvem er vi?" "hvor kommer vi fra?" og "Er vi alene?". Igennem hendes forskning, mener hun at hun ved hvor disse spørgsmål kan besvares, men hun har brug for Weyland Industries penge og teknologi, til at komme derhen. Derfor sender denne besked til Peter Weyland for at overbevise ham:Peter Weyland bliver i Prometheus spillet af Guy Pearce, og han er manden der ikke længere kan nøjes med kun at være en mand - Han vil være gud. Derfor har Weyland industries udviklet disse androider, der ligner og opfører sig som mennesker men som mennesket vil kunne herske over - lege gud med. I denne virale video ser man Peter Weyland, der fortæller om den teknologiske udvikling der startede da titaneren Prometheus stjal ild fra guderne og derefter blev straffet dag efter dag for at stjæle fra dem - Hybris:Denne androide som Weyland Industries har udviklet hedder David og er den første af sin slags. Vi ved at vi senere vil komme til at møde Ash, Bishop og Call. Der alle opføre sig meget forskelligt. David bliver spillet at Michael Fassbender, der for tiden er en af de mest populære skuespillere i verden. Han har udtalt, at han vil spille David på en mindre menneskelig måde end vi har set androiderne i de tidligere film, dog uden at blive en 3-CPO parodi. Han vil have at tilskueren ikke skal kunne gennemskue om han er en god androide (Bishop) eller en ond en (Ash), men at der skal være noget lusket over ham. Der er blevet lavet endnu en viral video, der giver en introduktion til David:Ud over Shaw og David vil besætningen også bestå af Shaws "love interest" Holloway (spillet af den forholdsvis ukendte Logan Marshall-Green) derudover at være Shaws boytoy vist nok skulle spille lidt en hovedrolle, så der i Prometheus skulle være to af slagsen. Dette tror jeg dog ikke helt på.


Shaw, David, Holloway og Janek. Janek er kaptajn på rumskibet Promethus, og han er efter sigende den eneste på skibet, der har en militær baggrund, og ikke derfor lidt mere tough end de andre forskere. Jeg glæder mig vildt meget til at se denne Janek, da han spilles af den fremragende Idris Elba, som jeg elsker betingelsesløst for hans medvirken i min ynglings serie "The Wire" hvor han spiller jakkesæts gangsteren Stringer Bell.

To af de største grunde til at gå ind og se "Prometheus" Charlize Theron og Idris Elba
Den sidste jeg vil kigge lidt på, er the company's eneste repræsentant ombord Wickers, der spilles af den gude smukke Charlize Theron. Wickers er blevet beskrevet af Theron selv som værende meget mistænkelig, og hun vil hele tiden befinde sig i baggrunden og se lidt lusket ud. Dog skulle der være mere i denne karakter end blot en evil bitch, som hun ellers på det sidste fremragende har spillet i "Young adult" og som hun snart vil være at se i "Snow White and the Huntsman". Det glæder jeg mig meget til at se, også fordi alt med Charlize Theron er godt for øjnene.

Nå men, som jeg har vist ovenover er der kommet en del rigtig fede virale klip til filmen. Grunden til at Ridley Scott har benyttet sig af disse, er at han er træt af fanboys som mig prøver at analysere stort og småt. Han vil gerne have et par ting på det rene inden filmen udkommer, uden for mange konspirationer. Det er bl.a. derfor vi ser videoen med Guy Pearce forklare legenden om Prometheus og hybris (don't fuck with the gods) og Shaws video til Weyland.

Der er selvfølgelig også kommet et par trailere - Og de er bare blevet federe og federe. Man ser måske lidt meget i dem, men så ved vi allerede at vi ikke vil blive skuffet. Først og fremmest fylder Space Jockeyerne ret meget, men der er da også meget af det vi kender fra de tidligere film, såsom lidt Face Hugger og Shaw OG Wickers(!) i undertøj, der minder meget om det Sigourney Weaver har begejstrede en hel verden af nørder med i over 30 år! Men tjek selv den episke trailer (og du kan læse mere HER, hvor traileren er blevet analyseret.):

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats