mandag den 25. oktober 2010

Verdens bedste åbnings sekvens

Der kører pt. en tråd på Filmz forum om hvilken åbnings sekvens, der er den bedste i film historien. Det er en ganske underholdende debat, og jeg var ikke et sekund i tvivl - Åbningen af Magnolia er ganske fremragende.Magnolia intro:


En anden fed er introen fra Lord of War, hvor man følger en patron fra den skabelse til den sidder i knolden på en afrikansk børne soldat. Gaske interessant og meget skræmmende iklædt dejlig country musik. (kunne ikke finde en fra youtube at dele, så det bliver fra vimeo, og er ikke lige sikker på størrelsen passer, så lav fuld skærm for at få det optimale ud af denne lille genistreg af en åbning:


Lord of War - Introduction - 720p from Renan Muraga on Vimeo.

Scream filmene havde heller ikke været det samme, hvis den første ikke var startet rigtig fedt! "what's your favorite scary movie" - Uhhh creapy!En anden af mine favoritter stammer fra den über cool film True Romance - "I always said, if I had to fuck a guy... I mean had to, if my life depended on it... I'd fuck Elvis."Elsker også åbningen af The Usual Suspects:Endnu en - Denne gang den smukke start fra Gone Baby Gone:Selvfølgelig skal vi også lige have Patrick Batemans morgen ritual med fra American Psycho:Choose Life - Trainspotting


Trainspotting - opening scene


En anden fed åbning er fra den uhyrt sjove The hitchhikers guide to the galaxy, hvor alle jordens delfiner (som de fleste sikkert ved er det næst klogeste væsen på jorden) siger pænt farvel!Denne er fra den delvist sjove Jay and silent bob strike back. En ekstremt lav kulturel intro - F'ck!Her er en intro til en af mine all time komedie favoritter Idiocracy. Den fortæller på en meget fin måde hvor verden er på vej hen - med Tea Party-bevægelsen og Amalie fra Paradise i spidsen. Skræmmende ;)Den sidste er fra filmen American Beauty, som i en del år var min ynglings film. "Look at me - jerking off in the shower, this will be the hight point of my day, its all downhill from here" Klasse!Det var alt for denne gang - kom gerne med andre forslag!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats