tirsdag den 9. marts 2010

Anmeldelse: Hard CandyJeps så blev det tid til den første anmeldelse :)

Hard Candy (2005) Instrueret af David Slade.
Hvad ville du gøre, hvis du fik en hel dag til at gøre hvad du ville med Rudi Frederiksen eller ham der pigefotografen eller måske en hel tredje klam mand?
I Hard Candy følger vi den 14 årige Hayley (Ellen Page), der har chattet med en gammel fyr på nettet. De mødes og falder godt i hak sammen. Hayley flirter uskyldigt med den 20 år ældre mand, hvilket han nyder lidt for meget. Han får lokket hende med ham hjem, så hun kan se hans foto studie. Han lover hende guld og grønne skove i form af model karriere, mens han hælder sprut på hende.
Hayleys dagsorden kunne dog ikke være længere fra fotografen Jeff (Patrick Wilson), og bedst som han tror hun er ved at være der går han ud som et lys.
Han vågner op bundet til en stol, og langsomt fortæller Hayley at hun ved hvilket klamt svin han er.Hayley er meget intelligent og har planlagt alt ned til mindste detalje, og hun er skræmmende kynisk, i måden hvorpå hun resten af filmen plager Jeff på de mest grusomme måder en mand kan tænke sig.
Jeff er en klam pædofil, men igennem filmen virker han forholdsvis uskyldig, og Hayley fremstår mere og mere som den, der har problemer.
Hun rydder op i gaderne for pædofile, som en anden Batman i Gothams gader. Hun er ekstremt grusom, men man føler stadig at Jeff har fortjent behandlingen. Eller gør han? For er Hayley bedre end ham når det kommer til stykket?
Dette er ikke en lang film om tortur, som "Passion of the christ". Hayley er meget klog, og langsomt viser hun os den sande side af Jeff, dog er hun stadig et barn og laver derfor små fejl som bliver kostbare.


Dette er en rigtig god film, som aldrig bliver kedelig eller for ekstrem. Det er meget få voldshandlinger, der bliver vist. Det hele foregår på et mere psykologisk niveau, der gør den ekstremt intens.
Filmens plakat udtrykker helt perfekt ideen med filmen - Den lille rødhætte, der lokker ulven direkte i fælden!
Ellen Page spiller fænomenalt! Hun er både sød og flirtende, men også kynisk og ondskabsfuld. Det er en rolle der let kunne tabes på gulvet af så ung en skuespiller, men hun viser, ligesom i Juno, at hun er en vi skal holde øje med.
Det er en fantastisk underholdene film. Tempoet er langsomt når hun stille og roligt bryder Jeff fra hinanden, men en håndfuld gange i løbet af filmen, eksploderer den og man sidder tilbage med åben mund.
Jeg vil klart anbefale at se denne film. Især hvis man er til selvtægts film eller psykologiske thrillere. - Og selvfølgelig hvis man er til skuespil i høj klasse!
Jeg har haft lidt svært ved at sammenligne filmen med andre jeg har set, da pædofili sjældent er et emne der bliver taget i film, og hvis nogle skulle kende nogle gode er i velkommen til at skrive dem til mig.
Dog kan jeg da lige slå et slag for filmen "The Woodsman" fra 2004, med Kevin Bacon i hovedrollen som pædofilen Walter. Denne film har den komplet modsatte synsvinkel af Hard Candy, og i denne film følger man Walter i hans bestræben for at passe ind i et samfund, som han selvforskyldt er blevet skubbet ud af.Link til imdb: Hard Candy

Lille trailer til filmen:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats