onsdag den 19. december 2012

Hjemme fra London med Sherlock og Martin Freeman kortfilm

For en uges tid siden, var jeg på en lille smuttur i London med familien. Som en lille julegave til mig selv, kom jeg til at bruge alt for mange penge, på at købe film og serier fra HMVs megastore.

Her har i alle mine indkøb:
Sherlock (Sæson 1 & 2)
Spaced (Alle sæsoner)
Firefly
An Idiot Abroad (Sæson 1 og 2)
Heart of Darkness (Dokumentar om indspilningen af Apocalypse Now)
13 Assassins
Primer
[REC]

Samt to bøget:
The Wire: The Truth be Told
Yippee Ki-Yay Moviegoer! - Writings on Bruce Willis, Badass Cinema and Other important topics

En af mine køb, var BBC serien "Sherlock", som jeg siden hjemkomsten har hygget mig med at se. Jeg har endnu kun set første afsnit af sæson to, men det tegner lovende, og allerede bedre end en ellers rigtig fin første sæson.

Hvert afsnit varer ca. 1,5 time og er derfor små film i sig selv. Dog er der kun tre afsnit i hver sæson, så man kan lige overskue det.


Jeg har aldrig rigtigt sat mig ind i historierne om Sherlock Holmes, og jeg kan ikke rigtig huske, hvad filmen med Robert Downey Jr. handler om, selvom jeg har den stående og også har set den engang. Men jeg er blevet helt opslugt i Sherlock Holmes universet efter jeg er startet på den lækre BBC produktion.

Serien foregår i nutidens London, og det er sjovt at se hvordan de har fået transformeret historierne om Sherlock og Watson tilnutiden. Sherlock er konsolent for politiet, og har bliver ikke betalt for sit arbejde, og han tager kun de sager, som han finder interessante. Dr. Watson er netop kommet såret hjem fra krigen i Afghanistan, hvor han var feltlæge, og han døjer med psykiske problemer. Sherlock er genial men har ingen sociale egenskaber og er arrogant som bare satan. Mens den elskværdige Dr. Watson har problemer med at få sit liv på sporet igen, efter han er kommet hjem fra krigen.

Sammen bliver de uundværlige for hinanden, selvom de er som dag og nat. Og de trives med deres nye liv i en lille lejlighed, hvorfra de opklarer mysterier, som politiet har opgivet.

Serien er både spændene og rigtig rigtig sjov. Den lynhurtige dialog er spækket med mange små jokes, men det tager aldrig overhånd og bliver useriøst. Skuespillerne i serien er godt castet med, den for mig ukendte, Benedict Cumberbatch i titel rollen og Martin Freeman som hans trofaste følgesvend, læge og blogger Dr. John Watson.

IIsær Martin Freeman er en fornøjelse at følge, og efter jeg er startet på serien, er den britiske skuespiller rykket op i den øvre del af mine personlige favoritter. Dette har måske også noget at gøre med at jeg elsker ham for hans små biroller i "Three flavours cornetto" trilogien og som Arthur Dent (og så er det vist noget med, at han har hovedrollen som Bilbo i Hobitten). Men jeg har også tjekket lidt op på et par af de kortfilm han har været med på. Især to faldt jeg over: HIV the Musical og The Girl is Mime:


HIV - The Musical

Ctrl.Alt.Shift Film Competition Winner: HIV - The Musical

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats