fredag den 20. juli 2012

The Dark Knight Rises - Anmeldelse UDEN SPOILERS

Puha..

Det er ved at være over en time siden, at jeg kom ud af biografen mørke efter næsten tre timer sammen med min ynglings superhelt - Og en masse nørder!

Jeg har ikke lyst til at skrive særlig meget om filmen, da jeg ved at der er rigtig mange mennesker, der selv vil have lov til at se filmen - uden at have hørt om handlingen.

Hele filmen, er så godt som perfekt, og den sidste del i trilogien runder nolans univers sammen, med langt større perfektion og ambitioner en film serier som fx Harry Potter og Ringenes Herre (Ja, bare skyd mig).

Højreklik og tryk 'Vis billede' for at se stor udgave.
Det var simpelthen så gennemført og nervepirrende fra start til slut, at man sad mundlam da rulleteksterne begyndte.


Karaktererne er i dette afsnit om den mørke ridder, super geniale - Og selvom jeg måske havde gættet mig frem til nogle ting, der kunne ødelægge lidt af oplevelsen, blev jeg alligevel overrasket over at det virkelig gik i opfyldelse. Der er virkelig mange overraskelser i den sidste time af filmen, der gør oplevelsen for en fanboy som jeg selv, helt uforglemmelig.

Filmen binder de tre film sammen, så vanvittigt flot på måder, og med karakterer, som jeg personligt ikke havde turde forestille mig. De forskellige skuespillere - som i bund og grund er Nolans 'normale' slæng - gør det så fremragende, at man slet ikke kan forestille sig andre i rollen - præcis som man havde det med Heath Ledgers Joker. Dog skal det siges, at denne præstation ikke bliver overgået.

Højreklik og tryk 'Vis billede' for at se stor udgave.

Tom Hardy er så pisse god som den helt igennem stygge Bane, selvom det kun er hans stemme og øjne, der gør arbejdet. Personen jeg så filmen med, var helt i oprør over hvor klam han var, både under og efter filmen.

Anne Hathaway - jeg sender minde dybeste undskyldninger til hende, over min tvivl. Der går ikke længe i filmen, før hun viser sit sande jeg i rollen som Catwoman/ Selina Kyle. Det er faktisk den første scene, hvor hun rigtigt er med der gjorde udslaget. Hun er en lusket lille satan, der ikke lystrer - præcis som rigtige katte - Bare i lækker læderdragt og med en flabet attitude.

Christian Bale er bare Batman, som han jo tidligere har spillet perfekt, så der er ikke meget at sige der.

De sidste to, har jeg svært ved at komme ind på, men Joseph Gordon-Levitt og Marion Cotillard formåede begge at tage pusten fra mig. De er begge - og især JGL - fuldstændige geniale tilføjelser til universet. Og er med til at binde denne episke rejse sammen.

Batman kommer i denne film længere ud end, hvor han kan bunde. Men som et ekko i mit baghovede lød det hele tiden - "Why do we fall sir?" - Et ekko, der selvfølgelig blev en vigtig del af selve historien.

Der er vidst ikke så meget andet at sige end; SE DEN I BIFFEN - hurtigt!

Og........... in Nolan we trust!

Dette er det ultimative billede til filmen. Højreklik og tryk 'Vis billede' for at det det i en stor udgave

3 kommentarer:

 1. Ganske enig, en fremragende afslutning på en stor trilogi.

  Skriver selv på min anmeldelse, men den kommer formentlig først op på min side lørdag eller søndag.

  SvarSlet
 2. Jeg forstår slet ikke denne begejstring. Filmen er da ikke i nærheden af The Dark Knight.
  Altså, den leverer den action, som de fleste sikkert ønsker, men alt det bulder og brag dækker giver ikke megen plads til intelligente replikker, overraskelser og interessante karakterer. Det er virkelig irriterende at filmen konsekvent taler til den laveste fællesnævner, hvad sikkert skyldes Nolans ønske om at ALLE skal kunne være med. Men dermed forsvinder en masse af de intelligente replikker, plot-twists og fascinerende karakterer som forgængeren leverede. I 3'eren der er for faen en tidsindstillet bombe (en atombombe endda, som det er set tusind gange før)for at skabe spænding og skurke der tager sig god tid til at dræbe vores helte, at de sjovt nok lige når at blive reddet hver gang. Bevares, filmen er flot, plottet som sådan okay, men det hele er bare så klichefyldt, spækket med tåbelige one-liners og handlingen så utroligt forudsigelig, at man da ikke kan være andet end skuffet. Slutningen irriterede mig også. Hvorfor kunne den ikke bare slutte med at ALfred kiggede op, hvorefter billedet blev sort? Så ville vi da i det mindste så lidt Inception-mystik. Men nej, publikum bliver taget i hånden, som det sket hele filmen igen.

  SvarSlet
 3. Beklager for stavefejl, rodet sprog osv., men det blev skrevet lynhurtigt. Jeg håber dog, at vi kan få lidt debat. Du må da (Kim) have bare et par kritikpunkter, for den her film er IKKE noget mesterværk. Så langt fra endda.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats