tirsdag den 6. september 2011

Footloose - Angry Dance your ass off!

De sidste par uger, og frem til den 30. september, er jeg igen tilbage ved UIP. Denne gang som vikar, eller junior medarbejder, som de kalder mig, da jeg trækker gennemsnitsalderen en hel del ned.


En af de film jeg har arbejdet en del med, efter at jeg er kommet retur, er genindspilningen af en af de store dansefilm fra 80’erne – Footloose.Det skal siges at jeg aldrig havde set den originale film, og det var aldrig planen at den skulle ses, men efter at have set en masse forskellige trailere og læst en stor bunke interviews, blev jeg altså nød til at se den originale film, så jeg havde en lille chance for at fatte hvad jeg arbejdede med. Så tak til ham der pushede den til mig på kontoret.

Og thank GOD for at jeg fik set sen!!

Jeg er nok ikke i besiddelse af verdens mest normale smag i film, og jeg kan blive begejstret af såvel små tjekkiske kortfilm om trætte gamle damer, men også af de helt store blockbustere. Faktisk har jeg ikke særlig store krav til de film jeg ser. Hvis jeg bliver glad af at se en film ryger de hurtigt op af rangstigen, og dette er nok det der betyder mest for hvad jeg synes om filmen. Dog skal det siges at jeg ikke bryder mig om uhyggelige film, da jeg bliver skræmt meget let af selv de dårligste gyserfilm.

Men Footloose - den fra 1984 altså – opfylder begge krav. Jeg blev skide glad da jeg så den, og den var på ingen måde uhyggelig (heller ikke dødstraktor scenen).

Jeg havde ikke store forventninger til filmen inden jeg så den - Ja, faktisk lød plottet mere urealistisk ens den nyeste Piranha film. Derfor blev jeg også lidt overrasket over at filmen bygger på en rigtig historie.

Selvom det blot var en dance-flick fra 80’erne, så havde filmen – ifølge mig – rigtig mangefine ting at byde på.

• Først og fremmest kunne vi i denne film se en masse stjerner i svøb. Både Kevin Bacon, Chris Penn og Sarah Jessica Parker fik deres gennembrud i denne film.

• Der er en vanvittig crazy og hæsblæsende traktor døds duel! (?)

• En afsindig charmerende pige (Jeg fik endnu et af mine utallige movie crush allerede efter få minutter), der i denne film starter, hvor Olivia Newton John sluttede i Grease. Nemlig som en tøjte.

• En masse meget tørt hår!

• En masse fed dans – Det er faktisk absurd fedt når Kevin Becon pisse aggressiv danser sig igennem et lager hus.

• En åndsvag historie, der alligevel fanger en fra start til slut.

Så jeg havde altså en rigtig fin oplevelse, da jeg så filmen, selvom jeg da er klar over, at det ikke er stor filmkunst. Det er hvad det er, nemlig en ungdomsfilm fra 80’erne.

Jeg går ud fra at jeg skal se filmen her inden for ganske kort tid, og jeg føler mig faktisk overbevist om at denne remake, ikke smadrer den originale films renome.

Craig Brewer er instruktøren på denne film, hvilket måske er det bedste der kunne ske for den. De tidligere film fra denne instruktør er bl.a. den super fede ”Hustle and Flow” og ”Black Snake Moon” som jeg ikke har set endnu, men hørt godt om. Altså to gode film, hvor musikken og den amerikanske sydstatsstemning er i fokus – Og nu kommer så endnu end, hvor musikken blot er udskiftet med dans.

Filmen er ikke proppet med teenage stjerner i den nye udgave, præcis som i den originale, hvor man opdagede de unge talenter. Faktisk er det eneste navn der ringer klokker Dennis Quaid, der spiller præsten.

Kevin Bacon er blevet skiftet ud med danseren Kenny Wormald, som vist skulle gøre et fint stykke arbejde. Lori Singer, der spillede den slutty præste datter er blevet skiftet ud med Julianne Hough, som ser ud til at blive portrateret endnu mere billig i den nye end Tori gjorde i ’84 – desværre synes jeg på ingen måde at Hough virker interessant, da hun ikke ejer noget der kunne minde om charme, men blot en god røv. Chris Penns rolle som Willard var meget vigtig for Brewer, og derfor var det også denne rolle der blev besat før alle andre. Den unge Miles Teller, var åbenbart helt suveræn til carstingen og derfor blev valget af hovedrollen Wormald også først en realitet, da de så hvor god en kemi de to friske unge skuespillere havde sammen.

Noget af det som Wormald var mest begejstret over ved rollen, var at han ville få lov til at lave sin egen ”angry dance” som Kevin Bacon gjorde det helt perfekt i den gamle.

Anyways – Jeg glæder mig til at se hvad de er kommet frem til, da jeg tror at filmen bliver lidt mere beskidt og rå end nutidens ungdoms dansefilm.

Tjek her traileren samt Kevin Bacons angry dance!Angry Dance!!

3 kommentarer:

 1. Kunne kun klare at se halvdelen af traileren. Et ord: helligbrøde!

  SvarSlet
 2. Prøv nu bare det skader ikke nogen :)

  Ja, kan godt se hvad du mener, men jeg bliver nu nød til at se den og giver den chancen.

  Der er jo blevet lavet gode remakes tidligere såsom: Scarface, Cape Fear, The Departed, Dawn of the dead, Casino Royale og True Grit.

  Men bevares, jeg har da også et par film som ingen skal fucke med ;)

  SvarSlet
 3. Glemte jo helt at svare. Ja, du har jo ret, alt skal da have en chance, og hvis der var en der gav en billet (eller en pressevisning, hehem) ville jeg nok gerne se den ;)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats