mandag den 19. december 2011

Mine favorit scener fra 2011

Jeg har i år set en del flere film i biffen, end jeg nogensinde har gjort tidligere. Dette hænger sammen med, at jeg kunne gå gratis i biffen, da jeg stadig var under uddannelse. Men der hvor jeg har set flest film, har været i min praktik periode ved UIP. Der skulle jeg se alle de film, som der skulle lanceres fra henholdsvis Universal, Paramount og Dreamworks Animation (samt nogle andre vist nok). Derfor har jeg heller ikke selv, kunne vælge præcis hvad jeg ville se, hvilket har ført til både interessante oplevelser samt virkelig lange timer i mørket.

Jeg har derfor i år set flere aktuelle film end tidligere, hvilket betyder at jeg kan lave sådan nogle års lister (vil dog ikke love noget, da det i så fald vil føles som lektier). Jeg har som sagt ikke set alle - og de fleste har været i UIP regi. Derfor kan jeg ikke tillade mig at lave facitlister, men i stedet små personlige højdepunkter. Der er også flere andre af mine favoritter, som jeg desværre ikke har kunne finde klip til

I dette indlæg vil jeg derfor dele nogle af mine favorit scener fra 2011, og som jeg har været i stand til at opdrive på nettet.

Aftershock:

Den første scene, er fra filmen med den danske titel "Efterskælv". Det er en ganske rørende film i sig selv, der balancerer på grænsen af at være en af årets bedste film, eller en film hvis mål, blog er at få dig til at tude. Scenen her er den fantastiske scene, hvor jorskælvet rammer. Det var simpelthen en fantastisk oplevelse at være i biffen under den scene. Den er super voldsom, smuk og det kommer aldrig til at føles som at det er kulisser eller på en scene.




Paul:

Paul kunne have blevet årets sjoveste film, men potentialet blev desværre ikke udløst. Det bedste ved filmen er helt klart de mange geniale biroller, der hver især brillerer - desværre mere end de tre hovedroller. 2011 har stået i Kristen Wiig tegn, og med de to store roller i Bridesmaids og Paul beviste hun det, som man har kunne se de sidste par i små biroller - hun er den sjoveste kvinde i Hollywood. Scenen er btw. voldsomt inspireret af Easy Rider



Bridesmaids

Der er blevet sagt og skrevet meget om Bridesmaids og brudekjole scenen. Men der er simpelthen så mange herlige scener i filmen. Især de to meget forskellige brudepiger Rita og Becca synes jeg var hysterisk sjove. Jeg har fundet en scene her, hvor Rita fortæller om hendes børn:



Drive:

Der er så meget guld at vælge fra i denne film. Der er blevet talt meget om den notoriske elevator scene (som også er fantastisk!), men det er nu især åbningssekvensen, som også blev brugt til teaser traileren, der sparker rocker røv. Alt er så pisse gennemført. Gosling er smooth som bare satan, og den fantastiske stemning bliver båret godt på vej, af den utrolig flotte underlægningsmusik. Desværre ikke hele scenen, but you get the point:



Crazy Stupid Love

Denne film er bare herlig. Det er ikke en der går over i historien tidsløs, men den er bare skide hyggelig. Denne scene er simpelthen pisse sjov. Emma Stone glimter, og Ryan Gosling får pigerne til at savle, men et par små tricks (over en photoshoppet overkrop). Jeg kan huske at jeg selv engang prøvede at lære en dans, for at imponere pigerne til en gymnasiefest sammen med en ven. Det virkede desværre ikke så godt, men jeg kan stadig den dag i dag sansen fra Pulp Fiction ;)



Tower Heist

Tower Heist var faktisk en rigtig fin lille komedie, med både nogle af fortidens og fremtidens stjerner. Det var også filmen, hvor Eddie Murphy var tilbage, efter at have lavet lorte film i 20 år. Denne scene er røv sjov, og det er især Eddies levering af "... Sub" der er sublim.



No Strings Attached

Jeg tror måske at jeg var en af de få mennesker i verden, der faktisk syntes at "No Strings Attached" eller som den så åndsvagt kom til at hedde på dansk "Venskab med fryns" (ved godt at det er de søde mennesker fra UIP, der gav den den danske titel, men... wauw). Denne scene er herlig - Både fordi den byder på en af de bedste on-liners i 2011 "It's like a crime scene in my pants", men også fordi et hele konceptet med et period-mix simpelthen er pisse klamt og pisse sjovt.



Fast Five

Fast & Furious 5 er en meget bedre film, end man faktisk skulle tro, når man kigger på de tidligere bedrifter i serien. Men faktum er bare at de er en gennemført aktionfilm, der er bedre end de fleste andre i samme genre. Filmen er spækket med flere hæsblæsende scener end de fleste actionfilm tilsammen. Scenen jeg har valgt, er den helt store afslutning, og voldsomt overdrevet - Men det virker! FIlmen bør faktisk nydes på blu ray og med god surround, hvis man vil have hele oplevelsen med.



2 kommentarer:

  1. På La Cinémathèque har vi også lavet en lille opsummering :) Enjoy

    http://www.youtube.com/watch?v=i9FyYTr-s3U&blend=1&lr=1&ob=video-mustangbase

    SvarSlet
  2. Fedt Patrick - Det er sgu fint bikset sammen! Men det er vel også sådan noget i lærer på studiet.. tror jeg.

    Jeg er overraskende enig i de fleste af jeres vurderinger. Det havde jeg ikke helt regnet med. Den eneste der er lidt ved siden af er "Kvinderne på sjette sal" der efter min mening var årets feel good film - og det er noget jeg kan lide :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats