fredag den 27. januar 2012

Fest for Oscar Rejects

Der var en del overraskelser, da nomineringerne til dette års Oscar fest blev offentliggjort forleden. Jeg vil egentlig ikke komme ind på, hvad jeg synes om nomineringerne - Jeg glæder mig blot til at se de endelige resultater.

Venligt nakket fra filmnoerden.com 

Der er dog rigtig meget snak på nettet, da der som sagt var en del åbenlyse præstationer, der blev overset.

Men hvad synes de oversete så til, at have fri på Oscar aftenen? Tilda Swinton, der er blevet overset for hendes rolle i "We need to talk about Kevin" har udtalt at hun var lettet, da hun lidt ekstra tiltrængt ferie (yeah right).

Tilda Swinton snydt for "We need to talk about Kevin"

Men hvad synes Albert Brooks og især Patton Oswalt, til ikke at blive nomineret i kategorien "bedste mandlige birolle" i henholdsvis "Drive" og "Young Adults"?

Tyveri! Albert Brooks Oscar nominering er blevet stjålet!!

Jo, Albert Brooks var den første af de to, der gav sin mening til kende på Twitter:

"I got ROBBED. I don’t mean the Oscars, I mean literally. My pants and shoes have been stolen"

Hvorefter han fulgte op med:

"And to the Academy: ‘You don’t like me. You really don’t like me." - En dejlig hilsen til Sally Fields ikoniske såvel som ynkelige takketale tilbage i 1985.



Det er bare god Twitter humor! Patton Oswald så derfor sit stik, til at komme med sit bidrag, til lidt selvironi på Twitter - Han inviterede Brooks til en endnu federe fest end det fisse-fornemme Oscar show:



Join me for a drink at The Drawing Room, @AlbertBrooks? Me and Serkis have been here since 6am" 

"See you later tonight. Might be out of booze -- Serkis has Pogues on the jukebox & Fassbender just showed up in a pirate hat" 

"Oh shit -- we're DEFINITELY going to run out of booze. Charlize & Tilda just pulled up in a stolen police car."

"Dude, GET DOWN HERE. Gosling is doing keg stands and Olsen & Dunst LITERALLY just emerged from a shower of rose petals."

"Nolte & Plummer just drove past, mooning us. Serkis & Tilda are singing "Is There Life on Mars?"

"Oops -- Von Trier just pulled up in a pass van dressed as Goering. "Let's go to Legoland!" With a boozy hurrah, we're out! "

"Oh. My. God. Just pulled up to Legoland. DiCaprio's rented the park for the day.
Dibs on the Duplo Gardens! #andscene"



Tilda Swinton blev efterfølgende i et interview gjort opmærksom på at hun var inviteret til gilde - hvilket hun med stor begejstring vilde med til:

"Oh, how fun! Is he there now?...We should go! Where is he?”  og efter at hun læste Oswalds Tweet om at hun sang karaoke med Andy Serkis: "That’s a dare! That’s an excellent dare. Okay, Patton, you’re on. Let’s get Andy and let’s go for it!”

Se det var sgu en fest man gerne ville med til - en løssluppen drukfest med alle de cool Oscar rejects !

God fredag :)



onsdag den 25. januar 2012

Top 5: Bedste random musical sekvenser + Bonus

Jeg elsker at blive overrasket, når jeg ser en film - det tror jeg alle gør - og derfor elsker jeg også film, der indeholder gode plot twists. Men andre overraskelser kan også være super fede, og her på det sidste er jeg blevet mere og mere glad for det jeg vil betegne som musical sekvenser, i film, der intet har at gøre med film om musik og eller dans.

Det er mega fedt, når skuespillerne pludselig bryder ud i sang eller sans, efter den typiske musical opskrift, hvor alle statisterne og andet godtfolk, deltager i løjerne, som det var det mest naturlige i verden.

Jeg har lavet en top 5 med mine favoritter - Enjoy!

# 5 - The Big Lebowski

En fantastisk drømmesekvens fra en fantastisk film.


# 4 - Napoleon Dynamite

Tja, der er jo ikke tale om direkte musical inspiration, men denne dans til Jamiroquai "Canned Heat" er simpelt så fantastisk og mega overraskende. Stor stor klasse!


# 3 - Pulp Fiction

Igen lidt det samme som dansen fra Napoleon Dynamite. John Travolta er skide genial, og set i lyset af hans tidligere bedrifter, er man klar over at det blir rigtig fedt, når der skal twistes


# 2 - Southland Tales

En af de mest analyserede film i verden. Jeg fatter ikke rigtig Richard "Donnie Darko" Kellys Southland Tales, og det er en film der deler vandene mere end nogen anden film jeg kender til. I denne scene får vi de tre bedste minutter i Justin Timerlakes filmkarriere (indtil nu) når han mimer til The Killers "All The Things I've Seen". Perfektion.


# 1 - (500) Days Of Summer

Det var denne scene, der fik mig til at tænke lidt over dette med spontane og atypiske musical scener. Jeg elsker ALT ved denne scene! Den gode Joseph Gordon Lewis har endelig fået hul på bylden (ad!) på den gode og fantastiske Zooey Deschanel, og han er præcis så lykkelig, som jeg tror en hver mand i verden ville være, hvis han var i samme sko.



Det var så min top 5. Hvis du mener jeg har glemt noget, må du lige smide en kommentar (det må du faktisk gerne, uanset hvad!)

BONUS!

Der er dog to scener, som ikke kunne være med, men som jeg ikke mener I skal snydes for. Den første er ikke med fordi, at det er fra en TV serie. Og den anden er ikke med fordi, den ikke er med i noget, men blev optaget under indspilningen til en film

Bonus # 2 - (500) Days Of Summer

Scenen er lavet som promo til filmen, og er helt igennem fantastisk. De to er et af de bedst castede film par - nogensinde. De passer perfekt sammen og har en fantastisk kemi. Det er forresten Zooey Deschanel, der synger. Hun kan alt.


Bonus # 1 - How I Met Your Mother

Da jeg første gang så denne scene, blev jeg ovenud lykkelig. Jeg var godt klar over at Niel Patrick Harris kunne synge og danse, men at få lov til at se det udført som Barney, var som en drøm der gik i opfyldelse. (beklager det dårlige og til tider spanske klip)

onsdag den 18. januar 2012

Senna - Anmeldelse



Jeg er tosset med sport. Fodbold, håndbold, badminton og bordtennisbold - Men Formel 1 har ALDRIG sagt mig noget.

Derfor var det også med blandede følelser, at jeg smækkede filmen "Senna" på dvd'en. Men hold da op hvor blev jeg revet med, og i et par timer var F1 simpelthen det fedeste i verden.

Lad mig til at starte med lige sige, at det er virkelig lang tid siden, jeg er blevet revet så meget med af en film som det var tilfældet med "Senna".



Senna er en dokumentarfilm, om den brasilianske racerkører Ayrton Senna. Selvom det er en dokumentar film vi har at tale om her - men man skal ikke lade sig snyde, fordi Sennas liv kunne lige så vel have været have være lavet, direkte til Hollywood.

Jeg kendte faktisk ikke rigtig noget til Senna, før jeg hørte om filmen første gang. Jeg var nok lidt for ung til at fatte noget, da han var på toppen og også da han tragisk døde bag rattet i 1994.

Filmen følger Senna fra hans første gokart løb i Europa til det sidste uhyggelige Formel 1 Grand Prix i San Marino. Og lige fra starten bliver man klar over at denne mand er noget særligt - ikke blot på banen, men lige så meget udenfor. Han er super sympatisk, dejligt velformuleret og meget religiøs, hvilket blot giver lidt ekstra krydderi til historien - da han mener at Gud er med ham på banen.

Filmen bruger meget tid på at beskrive forholdet mellem Senna og holdkammeraten Alain Prost, der senere går hen og bliver dødelige arvefjender. Vi får måske ikke verdens mest nuancerede overblik over rivaleriet og Prost bliver hurtigt til det vi kender som den typiske filmskurk - den fede arrogante franskmand har ingen skrupler, når det gælder om at fravriste Senna verdensmesterskabet. Dette aspekt er virkelig interessant og super godt fortalt igennem de gamle arkiv optagelser.

Prost og Senna sammen inden de blev dødsfjender på banen
Vi ved jo allerede inden vi går i gang med filmen hvordan den slutter - præcis som vi gjorde det med Titanic og United 93. Dette gør blot at filmens afslutning er vanvittigt spændende, da vi allerede fra starten er fodret med suspense - man sider på kanten af sædet og venter på at det går galt. Faktisk inden løbet sidder man og spørger sig selv, hvorfor løbet ikke bliver stoppet, idet at der under kvalifikationsløbene i dagen opstår to voldsomme uheld, hvoraf det ene resulterer i at den østrigeren Roland Ratzenberger mister livet.

Der er en enkelt scene i filmen - som jeg har læst mig til på nettet - der er lidt creepy. Det er en optagelse fra et juletalkshow, hvor Sennas kæreste er vært. Her giver hun ham et kys for deres jul sammen - men hun tilføjer en masse for deres kommende. Det sidste kys hun giver ham er for julen 93, som blev hans sidste og hun udtalte efter filmens premiere, at hun ville ønske at hun havde fortsat med at kysse ham.

Den skal ses af alle! Uanset om man er til sport eller ej - fordi dokumentarfilm ikke findes meget bedre!

Senna får 5-6 ud af 6 stjerner!

Trailer

lørdag den 14. januar 2012

Thingu

Det har været meget snak om "The Thing" det seneste år, i forbindelse med den prequel, som desværre ikke kom op i de danske biografer. Derfor er der nok ikke så mange der har set den.

Dog har man til hver en tid mulighed for at se eller gense den originale klassiker "The Thing" i hjemmebiffen. Og så er alt jo godt.

Noget jeg dog er overbevist om at næsten alle danskere har set, er den lille søde modellervoks pingvin "Pingu".

Denne lille film er resultatet af hvad der var sket hvis Tingen var landet i nærheden af Pingus bolig, og ikke ved den norske base. Jeg kan hermed eksklusivt afsløre, at Pingu faktisk i sin tid afviste at spille hovedrolle, og at Kurt Russell i stedet sprang på vognen... Hvor ville verden da have set anderledes ud idag, hvis den gode pingvin have sagt ja.


søndag den 1. januar 2012

Godt nytår!

Jeg går ud fra at de fleste - ligesom jeg - har haft det virkelig elendigt idag. Det er altid rart at starte det nye år med tømmermænd, fordi så kan året jo kun blive bedre :)

Men jeg ville faktisk bare lige ønske et godt nytår til jer allesammen, og sige mange tak fordi i kiggede med herinde i 2011.

2011 bød på virkelig mange stærke film (såvel som mange virkelig elendige). Det kan være svært lige at huske på dem alle sammen. Derfor er det lækkert at jeg faldt over denne virkelig flotte youtube video, hvor alle højdepunkterne er samlet, og rigtig lækkert klippet sammen. Virkelig lækkert faktisk.

Videoen starter med et meget legendarisk citat fra Sunset Blvd. og spoler derefter 61 år frem til 2011. I kan se en liste over alle filmene ved at klikke HER.

Godt nytår endnu engang og nyd videoen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

View My Stats